O’G3NE ambassadeur van Stichting ALS Nederland


datum: 25/11/2015

De populaire meidengroep O’G3NE gaat zich als ambassadeur structureel inzetten voor het vergroten van de bekendheid van de dodelijke spier- en zenuwziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) en het werven van fondsen voor Stichting ALS Nederland om daarmee wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte en het verhogen van de kwaliteit van zorg en leven van mensen met ALS mogelijk te maken.

De zussen Amy, Lisa en Shelley (ALS!)Vol winnen in 2014 als eerste groep ter wereld The Voice of Holland. Op de jaarlijkse Wereld ALS Dag, afgelopen juni in de Evenementenhal in Gorinchem, trad O’G3NE voor het eerst op voor een grote groep ALS patiënten en hun families.

Amy, Lisa en Shelley: “Al van jongs af aan hebben wij onze bekendheid mogen inzetten voor het verlichten van de ziekenhuisopname van zieke kinderen. De optredens en bezoeken aan bed hebben diepe indruk op ons gemaakt en sinds die tijd zijn wij op zoek geweest naar een vereniging waaraan wij onze naam/ambassadeurschap konden verlenen. Toen 4 jaar geleden bij onze moeder een uiterst zeldzame bottumor in de schedelbasis werd ontdekt, raakten helaas ook wij vertrouwd met het ziekenhuisleven. Ongeveer gelijktijdig werd bij onze buurman ALS geconstateerd en stuitend genoeg kwam de manier van aftakeling sterk overeen met die van onze moeder. Hoewel zij geen baat zal hebben bij een medicijn of oplossing voor ALS weet zij als geen ander hoe onze buurman en al die andere ALS patiënten zich moeten voelen en hoe hard het nodig is dat er geld komt voor onderzoek, zodat deze verschrikkelijke ziekte een halt toegeroepen kan worden. Wij zijn er trots op door ’t ambassadeurschap de ruchtbaarheid eraan te kunnen geven die ’t nodig heeft en willen daar hard mee aan de slag”.

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “Wij vinden het geweldig dat deze zussen zich gaan inzetten voor ALS. O’G3NE is in korte tijd razend populair geworden. Met hen als ambassadeur hopen wij een brede doelgroep te bereiken. En de eerste voorletter van hun namen vormt ‘ALS’. Hoe mooi is dit!’

 

terug naar berichten


Delen op