O’G3NE, Ilse DeLange, Guus Meeuwis en The Common Linnets treden op tijdens BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten


datum: 22/12/2015

De BankGiro Loterij luidt traditioneel het nieuwe jaar in met Nieuwjaarsconcerten. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 januari 2016 brengen BankGiro Loterij- ambassadeur Ilse DeLange, Guus Meeuwis, O’G3NE en The Common Linnets pop- en klassieke muziek bij elkaar in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op zondag 10 januari 2015 om 20.30 uur zendt AVROTROS een registratie van het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert uit op NPO 1.

Tijdens de BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten wordt Carré omgedoopt tot Museum Carré waar de Hollandse meesters worden toezongen. Met een groot orkest onder begeleiding van Dominic Seldis, zullen Ilse DeLange, Guus Meeuwis, O’G3NE en The Common Linnets hun muziek in een symfonische uitvoering ten gehore brengen. De Nieuwjaarsconcerten worden gepresenteerd door Guus Meeuwis.

Een nieuw seizoen ‘Maestro’

De BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcerten zijn tevens de start van een nieuw seizoen van het programma ‘Maestro’, gepresenteerd door Frits Sissing. Acht dirigenten-in-spé gaan de uitdaging aan om zich in acht weken tijd te ontwikkelen tot dirigent van een groot symfonieorkest. De achtste deelnemer aan het programma wordt tijdens de Nieuwjaarsconcerten aan het publiek voorgesteld. Carlo Boszhard, Maestro-finalist 2014, dirigeert twee muziekstukken tijdens de Nieuwjaarsconcerten op vrijdag en zaterdag.

BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert, zondag 10 januari om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dit programma wordt geproduceerd door Tuvalu Media.

terug naar berichten


Delen op