O’G3NE, Xander de Buisonjé en Vajèn van den Bosch schitteren in Kerst met de Zandtovenaar


datum: 16/11/2015

O’G3NE, Xander de Buisonjé en Vajèn van den Bosch schitteren op donderdagavond 17 december op het Marktplein van Apeldoorn tijdens de opnames van het familie-evenement Kerst met de Zandtovenaar. Zandtovenaar Gert van der Vijver brengt het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven met indrukwekkende zandtekeningen. Vajèn van den Bosch bezingt het verhaal vanuit de rol van moeder Maria en Xander de Buisonjé kruipt in de huid van de slechte koning Herodes. Het verhaal wordt verteld door radiomaker en acteur Eric Corton. Zandtekeningen, lichteffecten en een live-band zorgen voor een bijzondere kerstbeleving voor het hele gezin. Het is voor de vierde keer dat het evenement wordt gehouden. Kerst met de Zandtovenaar wordt tijdens de kerstdagen uitgezonden op NPO Zapp.

 

Xander de Buisonjé

“Ik zie enorm uit naar Kerst met de Zandtovenaar. Ik kruip dit jaar in de rol van de boze koning Herodes. Door vanuit zijn rol het verhaal te bezingen, leer ik het kerstverhaal nu wel van een heel andere kant kennen. En het Nederlandse publiek ziet mij in een heel andere hoedanigheid!”

Vajèn van den Bosch (Grease, SpangaS)
“Kerst met de Zandtovenaar is een magisch spektakel met mooie bijzondere liedjes. Maria speelt een belangrijke rol in het kerstverhaal. Ik voel me vereerd dat ik deze rol op me mag nemen. Ook vind ik het bijzonder om met Gert ‘De Zandtovenaar’ samen te werken.”

 

Vernieuwingen

Dit jaar zijn in Kerst met de Zandtovenaar voor het eerst ook veel popliedjes en ballads te horen die aansluiten bij het eeuwenoude kerstverhaal. Herkenbare songs en hits voor jong en oud, gespeeld door een spetterende live-band. Nieuw zijn ook de vele grote led schermen op het podium waarop de zandtekeningen van zandtovenaar Gert te zien zijn. Ook jonge unieke talenten spelen een rol, onder wie de dochter van de Zandtovenaar: zandprinses Rosa van der Vijver.

Met pop, rock, ballads, kerstsongs en dans wordt Kerst met de Zandtovenaar een bijzondere concertbeleving, waarbij het verhaal van de geboorte van Jezus op een unieke wijze wordt opgevoerd.

 

Jaarlijkse traditie

Het evenement Kerst met de Zandtovenaar is een jaarlijkse traditie geworden. In 2012 begon het evenement in Gouda, in 2013 vond het plaats in Alkmaar, afgelopen jaar in de zuidelijke bisdomstad Roermond en dit jaar in Apeldoorn. Kerst met de Zandtovenaar wordt georganiseerd door de omroepen KRO-NCRV, EO, NPO Zapp en de Gemeente Apeldoorn. De productie is in handen van The Media Brothers.

 

Kom naar het Marktplein in Apeldoorn

Kerst met de Zandtovenaar, een muzikaal kerstspektakel voor de hele familie, wordt opgenomen op donderdag 17 december, van 19.00 tot 20.30 uur, op het sfeervolle Marktplein in Apeldoorn. De toegang is gratis.

“Ik ben er trots op dat Apeldoorn dit jaar het decor vormt voor Kerst met de Zandtovenaar” zegt wethouder Evenementen Nathan Stukker. “Dit bijzondere en sfeervolle evenement past bij onze familiestad. Het belooft een prachtige, eigentijdse productie te worden in het hart van Apeldoorn. Ik verheug me er op om dit samen met onze inwoners, scholen, kerken en natuurlijk alle kijkers te beleven.”

Kerst met de Zandtovenaar, donderdag 24 december om 17.00 uur op NPO Zapp, vrijdag 25 december om 11.50 uur en zaterdag 26 december om 14.30 uur op NPO Zapp

terug naar berichten


Delen op